De trimster


Hallo, Mijn naam is Ilona van Beek. Ik ben de eigenaar en trimster van Hondentrimsalon Wilcora.

Van jongs af aan ben ik al in de weer met dieren, en dan vooral met honden en paarden. Van huis uit opgegroeid met Franse Bulldoggen, mijn grootouders fokten hiermee. Met deze bullen is ook mijn passie voor honden geboren, ik hielp maar wat graag mee met de honden, van toen ik heel klein was het socialiseren (die arme honden hadden heel wat met mij te stellen) tot bezoeken aan de dierenarts tot aan de hondenshows. En laat dat laatste nou net iets zijn wat ik heel leuk vond, zo veel verschillende rassen en vooral mijn opa die ze allemaal kon opnoemen en in ieder ras wel iets moois zag. Ik heb hier dan ook een grote kennis van rassen in gekregen, de oorsprong van rassen, en hoe deze rassen er uit horen ze zien qua model. Onder de naam “van Wilcora” zijn dus vele succesvolle honden voortgekomen, Ik ben dus ook uitermate trots dat ik deze naam mag voortzetten als trimsalon.

Dat ik later dan ook ‘iets’ met honden wou gaan doen kwam ook voor niemand als een verrassing. Nog een jaar wat anders geprobeerd, namelijk grafisch vormgeven, maar uiteindelijk toch begonnen met de opleiding Paraveterinair dierenartsassistente bij het Helicon in Helmond. In deze opleiding heb ik erg veel stage gelopen, waaronder een kleine vier jaar bij Dierenasiel de Doornakker te Eindhoven, waar ik ieder vrij moment dat ik niet op mijn paard zat te vinden was. Hier heb ik veel honden mee gemaakt, hele leuke honden, honden die je raken, honden met gedragsproblemen, honden met ziektes en/of afwijkingen, je kan het zo gek nog niet bedenken of ik heb het gezien in deze tijd. De laatste twee jaar heb ik mijn stage’s gelopen bij verschillende dierenartsen, hier ook vele ziektes en afwijkingen mee gemaakt. Deze opleiding heb ik afgerond en daarna ben ik verhuisd naar Groningen.

Na mijn opleiding nog een tijdje mee geholpen op een hondenschool en daar een aantal lessen gegeven, maar ondanks dat, miste ik echt iets waarin ik mijn creative ei in kwijt kon. Daarom ben ik in 2013 begonnen met de opleiding Hondentrimmen in Barneveld. Hierbij ook heel (veel) stage gelopen bij hondentrimsalon Blaf in Annen, waar ik onder de begeleiding van Marjette alle fijne kneepjes van het vak heb geleerd.

Momenteel heb ik een hele knappe siberische husky Yuki, niet de allermakkelijkste maar ze is gek op alles en iedereen en zal ook regelmatig in de salon te vinden zijn om de nodige knuffels in ontvangst te nemen. Haar taak is er voor te zorgen dat er niet vergeten wordt dat er hondenkoekjes zijn en deze zeer regelmatig uitgedeeld moeten worden.