Werkwijze


Een afpraak maken
Het begint allemaal met het maken van een afspraak. Dit kan door te bellen of te appen naar: 06-20093334. In overleg plannen we dan een afspraak in voor uw huisdier, vaak kan dit al op korte termijn.

Op de eerste afspraak, komt u uw huisdier brengen op het afgesproken tijdstip en datum. Terwijl u een formulier invult met uw gegevens en die van uw dier, zet ik uw hond vast op tafel en bekijk ik de conditie van de vacht. Nadat de gegevens zijn ingevuld, bespreken we samen wat uw wensen zijn en wat mogelijk is. Voor meer informatie over de mogelijke behandelingen klik hier.

Ik neem altijd de tijd voor uw hond, zeker de eerste keer. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat uw hond de volgende trimbeurten vrolijk mijn salon binnen huppelt. Ik bel u als uw hond bijna klaar is, zodat de hond nooit lang hoeft te wachten in de salon.

Mocht u onverhoopt niet op de afgesproken datum kunnen komen, meld dit minimaal 24 uur van te voren, zodat de planning zo soepel mogelijk kan verlopen.

De trimbeurt
Over het algemeen houd een trimbeurt het volgende in:
- Wassen en drogen
- Ontklitten
- Knippen, plukken en/of scheren
- Indien van toepassing: nagels knippen, oren reinigen, anaalklieren controleren.

Het kan voorkomen dat er geen volledige behandeling nodig is. Dit hangt onder andere af van de vachtsoort, frequentie van de trimbeurten of de rui. Voor u vertrekt, bespreek ik altijd met u wat ik ga doen zodat dit voor u duidelijk is.

Bij het ophalen van de hond bespreken we hoe de behandeling is gegaan, maar ook wat u thuis aan onderhoud kan doen en met welk materiaal het beste gebruikt kan worden.

Enkele tips vooraf:
- Laat uw hond goed uit van te voren, zodat dit niet onnodig ongemak oplevert voor uw hond.
- Indien uw dier een medische afwijking heeft (denk hierbij ook aan evt. allergie├źn), een besmettelijke ziekte onder de leden heeft of loops is, geef dit dan bij voorkeur bij het het inplannen van de afspraak, of bij het brengen van de hond.